

AGENDA

2022 PAPILLONS workshop, GA, and stakeholder forum

Museum of Agriculture, Agricultural University of Athens, October 10-13, 2022

Day 1. Monday 10th October: Parallel sessions and cross cutting tasks [whole consortium]

13:00- 13:30	Arrival at venue, Ice breaker, Auditorium			
13:30 - 13:40	Welcome by AUA (Demetres Briassoulis), Auditorium			
13:40- 13:50	Introduction (Anne Deininger, Luca Nizzetto), Auditorium			
	Parallel session 1 Room 1	Parallel session 2 Auditorium	Parallel session 3 Room 3	Parallel session 4 Room 4
14:00 - 15:30, 1.5 h	Single species tests (Invertebrate) (lead: Salla) [SYKE – VUA, UBT, UL, RECETOX, +]	Chemical additive analyses (lead: Aris) [RECETOX – UCT, IPCB-CNR, AUA, +]	Effects on Plants (lead: <i>Thjis, Sannakajsa</i>) [LUKE – LEI, IHAR]	Available
15:30 - 15:45	Joint coffee break (15 min)			
15:45- 17:15, 1.5 h	Reference materials (lead: Rachel, Luca) [NIVA – AUA, IPCB-CNR, Nanjing Univ., +]	Field plot experiments (lead: Paula, Andreu)	Available	Available
17:15 - 17:30	Joint coffee break (15 min)			
17:30 - 18:30, 1 h	Fate and run-off experiments (lead: Andreu) (IMDEA – NIVA, SYKE, +)	CLIMECS experiments (lead: Kees) [VUA -+]	ATLAS session (lead: Guiliano) [UNIBA-AUA]	Available
18:35- 18:45	Recap of the day (Anne Deininger, all), <i>Auditorium</i>			
TBD	Opportunity for joint dinner (informal, own budget), TBD			



Day 2, Tuesday 11 October: parallel sessions – WPs [whole consortium]

8:15 -	Cultural event (including lunch)			
13:30 13:30 - 13:35	Meeting point 08:15 Acropolis Hill (pls book your tickets online in advance) Introduction and instructions to parallel sessions (Anne Deininger), Auditorium			
	Parallel session 1 Room 1	Parallel session 2 Auditorium		
13:45 – 15:15,	WP1 workshop (part 1)	Cluster WP2-WP3-WP4 workshop		
1.5 h	Lead: Demetres Briassoulis	Lead: Rachel, Salla, Sannakajsa		
15:15 - 15:30	Coffee break (15 min)			
	Parallel session 1, Room 1	Parallel session 2, Auditorium	Parallel session 3, Room 3	Parallel session 4, Room 4
15:30 -	WP1 Workshop (part 2)	WP2 workshop	WP3 workshop	WP 4 workshop
17:00,	(part 2)			
	Lead: Demetres Briassoulis	Lead: Rachel Hurley	Lead: Salla Selonen	Lead: Sannakajsa Velmala
17:00,	Lead: Demetres	·	Lead: Salla Selonen ee break (15 min)	Lead: Sannakajsa Velmala
17:00, 1.5h 17:00- 17:15 17:15- 18:15,	Lead: Demetres	·		Lead: Sannakajsa Velmala Spatial surveys (lead: Sarmite, Luca)
17:00, 1.5h 17:00- 17:15	Lead: Demetres Briassoulis WP 1 workshop (part 3)	Coff	ee break (15 min) MNP analysis and interlaboratory comparison	Spatial surveys
17:00, 1.5h 17:00- 17:15 17:15- 18:15,	Lead: Demetres Briassoulis WP 1 workshop (part 3) Lead: Demetres	Coff C14 experiments (lead: Wulf) [FZJ/BONN - NJU, BONN, LEI, +]	MNP analysis and interlaboratory comparison (lead: Rachel)	Spatial surveys (lead: Sarmite, Luca)



Day 3. Wednesday 12 October: PAPILLONS GA [whole consortium, SAB], *Auditorium*

8:30-				
8:35	Welcome by AUA (Demetres Briassoulis)			
8:35- 8:40	Introducing the day (Anne Deininger) + «housekeeping info»			
Project m	nanagement			
8:40 – 8:50	PAPILLONS: pathway to impacts (Luca Nizzetto, 10min)			
8:50 - 9:00	Project status and upcoming deadlines (Anne Deininger, 10min)			
09:00- 09:05	Update from the Project Officer (Silvia Gemini, remote, prelim, 10min)			
9.05 - 9:10	Insights on first report period (Anne Deininger, 10min)			
9:10 - 9:20	Data management plan (Kim Leirvik, remote, 10min)			
9:20 - 9:30	Progress report - Information on financial reporting (Ståle Mygland, remote, 10min)			
09:30 - 09:40	Coffee Break (10min)			
Work pa	Work package syntheses (talks + QA, for WPs: WP template)			
9:40 – 09:45	CCT1. Multi actor approach (Szabolcs Zoldreti, 5min)			
09:45 – 09:50	CCT2. Method development and validation (Rachel Hurley, 5min)			
09:50- 10:05	CCT3. European surveys (5 min each) a) Field plot experiments, only experiments (Salla) b) European spatial surveys (Rachel) c) Mesocosm, CLIMECS experiments (Kees, Wulf)			
10:05- 10:50	WP1. Sources (Demetres Briassoulis, 45min)			
10:50 – 11:35	WP2. Fate and behaviour (Rachel Hurley, 45min)			
11:35- 12:20	WP3. Effects on invertebrates (Salla Selonen, 45min)			
12:20 – 13:15	Lunch break (55min)			
13:15 – 14:00	WP4. Agricultural (and socioeconomic) impacts (Sannakajsa Velmala, 45min)			
14:00 - 14:45	WP5. Dissemination, Exploitation and Communication (Szabolcs Zoldreti, 45min)			
14:45- 15:00	Wrap-up (Rachel Hurley) and planning of afternoon parallel working sessions (15min)			
15:00 – 15:30	Coffee break (30 min)			



General assembly (in case we need to vote on some issue)					
15:30- 16:20	Discussion, potential voting, other issues (50min)				
16:20- 16:25	Introduction Day 4, Stakeholder forum (Anne Deininger, 5min)				
16:25- 16:30	Closure of 2022 GA meeting (Luca Nizzetto)				
Time for	Time for additional follow-up work				
	Parallel session 1 Room 1	Parallel session 2 Auditorium	Parallel session 3 Room 3	Parallel session 4 Room 4	
16:30 – 18:40					

Day 4. Thursday 13 October: PAPILLONS/MINAGRIS 2022|2 SH forum and WP5 workshop [Consortium, SAB, Stakeholders]

09:00- 10:00	Welcome reception and registration. Auditorium			
	PAPILLONS/MINAGRIS SH forum (Hybrid event, including consortium + stakeholders)			
10:00 - 12:10	Stakeholder forum, agenda TBD (Chaired by Szabolcs Zoldreti), Auditorium			
12:10 - 13:00	Lunch break			
13:00 13:55	WP 5 workshop, non-confidential (Plenary, including the stakeholders), <i>Auditorium</i>			
13:57- 14:00	Intro next session, Auditorium			
14:00- 14:45	Round Table with Stakeholder, and interested participants, <i>Auditorium</i>			
14:45- 14:50	Closure of 2022 2 Stakeholder forum (Rachel, Anne)			
14:50- 15:00	Coffee break			
	Bilateral stakeholder meetings, available free slots for other meetings			
	Parallel session 1	Parallel session 2	Parallel session 3,	Parallel session 4
15:00 -	Room 1 Bilateral stakeholder	Auditorium	Room 3	Room 4
17:00	meetings			



AGENDA – 2022 PAPILLONS consortium meeting and 2022 | 2 Stakeholder forum

Friday 14 October: WP wrap-up day [Coordination team + WP leaders + any other consortium members wishing to follow up on urgent individual tasks on sit**]**

09:00- 10:00	EBM October - recap of 1 st consortium meeting - identify urgent tasks to follow up
10:00- 11:00	Working on urgent tasks (individual or in groups)
11:00- 11:30	Recap and closure (Anne Deininger, Luca Nizzetto, Demetres Briassoulis)